Foglalkozás hátrányos helyzetű gyerekeknek

A Csobánkán zajló programunk hátrányos helyzetű kisgyerekeket vezetett be a környezetvédelmi problémákba játékos foglalkozásokon keresztül. Célja a fenntarthatóság tudatosítása volt, ösztönözve a felelős gondolkodást a jövő generációi számára.

Pesti rakpart megnyitása

Az esemény a pesti rakparton történt, ahol a rakpart megnyitójára került sor. Az eseményen önkénteseik memóriajátékkal és vetélkedővel szórakoztatták a résztvevőket. Az esemény célja az volt, hogy ünnepélyes keretek között hívják fel a résztvevők figyelmét a környezetvédelemre.

III. kerületi illegális szemétlerakó felszámolása

A III. kerületben az önkénteseink a helyi önkormányzat támogatásával illegális szemétlerakó felszámolására vállalkoztak. Az eseményre több tucat önkéntes jelentkezett, akik segítségével sikerült megtisztítani a területet a káros hulladékoktól.

Szelektív kukák készítése

A Bolygó Közösségi Térben a résztvevők szelektív kukákat készítettek a Veres Péter Gimnázium számára. Az eseményen rengeteg önkéntes vett részt, akiknek segítségével a szelektív kukák hamar elkészültek, és azokat sikeresen át is adták a Veres Péter Gimnáziumnak. Az eszközöket a Greenpeace finanszírozta.

Csemeték kiültetése a XVI. kerületben

A XVI. kerületben az önkormányzat együttműködésével önkénteseink 2000 csemetét ültettek ki a város zöldterületeire. A résztvevők szakszerűen talajoltást és komposzt bekeverést végeztek, hogy biztosítsák a fiatal növények egészséges növekedését.

Faültetés a III. kerületben

A III. kerületi polgármester, illetve alpolgármester segítségével tagjaink összesen 10 db fát ültettek el a Veres Péter Gimnázium előtt. A fák gondozását az EcoEdu Egyesület vállalta.

Faültetés a XVI. kerületben

A XVI. kerületi önkormányzattal együttműködve megújítottuk a Szilas-patak menti ligetes területet, valamint egy botanikai és ornitológiai tanösvényt hoztunk létre. Tagjaink összesen 30 db cserjét ültettek el.

Szelektív kukák kihelyezése

Szelektív kukákat helyezünk ki olyan iskolákban akik még nem rendelkeznek velük. A képeken éppen a Veres Péter Gimnáziumba helyezik el tagjaink a kukákat.

Oktató anyagok elhelyezése

Igyekszünk minnél több iskolába fenntarthatóságról szóló oktatóanyagokat elhelyezni. Jelenleg a Veres Péter Gimnázium és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola könyvtáraiban találhatóak meg anyagaink.

Kupakgyűjtés

Több iskolában szerveztünk kupakgyűjtést, aminek részeként a befolyt összeget az iskolák elkölthetik fenntartható célokra.